Projecten

2023 - Stappen naar een droom

'Stappen naar een Droom' is een crowdfunding voor de aankoop van een exoskelet (wandelrobot) voor het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent.

 

2022 - Berrefonds

VZW Het Berrefonds ondersteunt gezinnen in Vlaanderen en Brussel die een kind(je)* verliezen tijdens de zwangerschap, na de geboorte of tot de leeftijd van 12 jaar. Centraal in hun werking staan Koesterkoffers, waarmee ouders alle inspiratie en tools krijgen om de laatste tastbare herinneringen te maken aan hun kind* om een leven lang te koesteren. De (groot)ouders, gezinnen en 'familie' zijn de weken, maanden en jaren na hun verlies welkom in onze volledige werking: warm en verbindend vrijwilligerswerk, praatgroepen, inloopdagen, evenementen...

Het Berrefonds vraagt tevens aandacht voor gezinnen die rouwen na verlies van een kind(je) en wil graag de samenleving inspireren om samen zorg voor hen te dragen en het taboe te doorbreken.

www.berrefonds.be


2020 - Woonerf Zevenhuizen

Woonerf Zevenhuizen biedt ondersteuning aan volwassen mensen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende ondersteuningsnoden (Autisme Spectrum Stoornis, Gedrags- en Emotionele Stoornissen, lichamelijke beperkingen, psychische kwetsbaarheid,…). Het bevat zeven ‘huizen’ met 32 bewoners. 

De geboden ondersteuning vertrekt steeds vanuit de individuele behoefte, wens of droom van een bewoner.

De "Mucovereniging" is dit jaar ons goede doel.

De Mucovereniging ondersteunt mensen met Mucovisidose en de omgeving van de patiënten in hun dagelijkse strijd om de erfelijke en ongeneeslijke ziekte zo dragelijk mogelijk te maken.

Dit jaar laten we onze wandelkilometers sponsoren ten voordelen van 'To Walk Again vzw'. De vzw van rolstoelatleet Marc Herremans.

To Walk again heeft als doel mensen met een fysieke beperking in een drempelarme, ontspannen en positieve omgeving te stimuleren om via sport en beweging hun levenskwaliteit te maximaliseren en zich terug in de maatschappij te integreren.  

De Goededoelstappers wandelen dit jaar de Dodentocht ten voordele van 'Ambulance Wens België':

Ambulance Wens België vervult gratis de laatste wensen van Niet Mobiele palliatieve mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. 

De Goededoelstappers wandelen dit jaar de Dodentocht ten voordele van 'Hachiko vzw':

Hachiko vzw is een door de overheid erkende non-profit organisatie die assistentiehonden opleidt voor mensen met een motorische handicap of epilepsie. Elke assistentiehond stimuleert de zelfstandigheid en zelfredzaamheid van zijn baasje. 

2015 - Boks vzw

De Goededoelstappers wandelen dit jaar de Dodentocht ten voordele van 'Boks vzw':

Boks vzw is een koepelorganisatie voor alle zeldzame metabole aandoeningen in België. Hun doel is ondersteuning bieden aan personen met een stofwisselingsziekte en hun directe omgeving.

2014 - Bednet vzw

De Goededoelstappers wandelen dit jaar de Dodentocht ten voordele van 'Bednet vzw':

Bednet vzw zorgt dankzij gratis hardware en software dat langdurig en chronisch zieke kinderen via een internetverbinding zoveel mogelijk de lessen kunnen blijven volgen en contact houden met hun leerkrachten en klasgenoten. 

2013 - Think Pink

De Goededoelstappers wandelden dit jaar de Dodentocht ten voordele van 'Think Pink'. 

Vzw Think-Pink is de permanente bewustmakingscampagne die opgericht werd in het kader van de strijd tegen borstkanker in België.

In 2012 wandelden de Goededoelstappers de Dodentocht ten voordele van 'Een hart voor ALS', 

Deze organisatie verzamelt fondsen voor de strijd tegen ALS ( Amyotrofe Lateraal Sclerose ). 

In 2011 wandelden we ter ondersteuning van "Solidariteit Vlaanderen" een onafhankelijke organisatie die opgericht werd door mensen die in armoede (over)leven of deze armoede persoonlijk hebben ervaren .

Deze organisatie informeert, helpt en organizeert activiteiten om de sociale uitsluiting die armoede veroorzaakt te doorbreken.

In 2010 wandelden we voor 2 projecten,

Het "VIDES" project in Mexico waar jongeren in samenwerking met Don Bosco helpen als vrijwilliger in een tehuis voor straatkinderen.

 En het project "CROSE" in Haïti waar de plaatselijke bevolking geholpen en betrokken wordt bij de heropbouw van het land na de aardbeving.

In 2009 wandelden we de dodentocht ten voordele van de inrichting van een "Snoezelruimte" voor gehospitaliseerde kinderen in U2 Brussel. 

In deze ruimte kunnen kinderen nu met behulp van licht en muziek even ontspannen, weg van alle onderzoeken.

2008 - Finado

In 2008 beslisten we om een nieuw goed doel te steunen en werd er gekozen voor "FINADO".

Dit betekende dat wij financieel zouden helpen bij de renovatie van een kleuterschooltje in Addis Abeba (Ethiopië).

2007 - Kom Op tegen Kanker

In 2007 rees tussen 2 vrienden het idee om de dodentocht te wandelen ten voordele van een goed doel. "KOM OP TEGEN KANKER" werd het eerste steunproject