Stappen Naar Een Droom

 

Dit jaar wandelen we voor "Stappen naar een droom" een project voor het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent dat via een groep vrijwilligers onder bezieling van Astrid Campens geld inzamelt voor de aankoop van een exoskelet (wandelrobot).

'Stappen naar een Droom' is een crowdfunding voor de aankoop van een exoskelet of staprobot voor het kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent.

Sinds 2008 – ze was toen 3 jaar – is de  intussen 18 jarige Ella Stragier uit Zottegem ingevolge een ruggenmergtumor verlamd aan de onderste ledematen en rolstoelafhankelijk. Haar grootste droom is natuurlijk ooit weer te kunnen stappen en het hoopgevende nieuws is dat ze dit via robottherapie zou kunnen leren door middel van een  exoskelet. Het jammerlijke nieuws is echter dat dergelijke robot peperduur is – zo’n 130.000 euro – en dat er hiervoor geen budget is in het Kinderrevalidatiecentrum van het UZ Gent waar Ella zeer goede begeleiding krijgt van dr. Ruth Van der Looven die er als revalidatiearts ook van droomt over zo’n exoskelet te kunnen beschikken om een helaas grote groep kinderen de kans te geven opnieuw stapjes te leren zetten naar een betere toekomst.

In het UZ-centrum volgen dagelijks een 70-tal kinderen een revalidatieprogramma na een ongeval of ziekte met een hersen-, ruggenmerg- of zenuwletsel, spier- en gewrichtsaandoeningen of amputatie als gevolg.

Ella’s mama Astrid Campens heeft het mooie doel opgevat om via een crowdfunding de aankoop van zo een staprobot door het UZ-revalidatiecentrum mogelijk te maken. Daarom gaan we met de Goededoelstappers onze wandelvoetjes 100km lang inzetten om deze Stap-Droom van de vele revaliderende kinderen en hun families helpen te verwezenlijken.